Üniversitemiz BESYO Seçmelerinde 1069 Aday Öğrenci Ter Döktü

Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’muzda 2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrenci olabilmek için 1069 aday öğrenci ter döktü.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Bölümleri için BESYO kapalı spor salonunda iki parkurdan oluşan yetenek sınavı yapıldı. Online başvuru sonucunda sınava girmeye hak kazanan 1069 adaydan ilk parkurdaki başarı sıralamalarına göre 577 aday, ikinci parkurda yarışmaya hak kazandı.

Yapılan yetenek sınavı hakkında bilgi veren Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veysel Okçu; “Yüksekokulumuz, öğrenci almaya başladığı ilk yıllarda diğer üniversitelerden misafir öğretim üyelerinin katılımıyla yetenek sınavı gerçekleştirebiliyordu. Çok şükür bu yıl arzu edilen düzeyde ve kalitede öğretim üyesi olan, deneyimli bir yüksekokul olarak yetenek sınavımızı kendi personelimizle gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.” diyerek adil bir sınav olması için özellikle dikkat ettiklerini, parkurda elektronik süre ölçer sistemi kurulduğundan adayların, sınav başlangıç noktasına girmeleriyle sürelerini kendilerinin başlattıklarını ve parkur sınırından çıkış yaptıklarında parkuru kaç sn. de tamamladıklarını gördüklerini,  bu yüzden adaylar için şeffaf bir parkur olduğunu belirtti.

– Siirt Üniversitesi : http://siubasin.com/universitemiz-besyo-secmelerinde-1069-aday-ogrenci-ter-doktu/

Leave a comment